Zlaté kuriatko alebo O SLASTIACH A STRASTIACH VÝCHOVY DETÍ - NRP 31

Galéria

NIE JE VŠETKO ZLATO, ČO SA BLYŠTÍ

Ide o činoherné interaktívne predstavenie (s podtitulom NIE JE VŠETKO ZLATO, ČO SA BLYŠTÍ) v podaní profesionálnych hercov Divadla J. Záborského v Prešove (traja herci) účinkujúcich v zoskupení SCÉNA. Dĺžka predstavenia 45-50 min.

Účinkujúci rozohrávajú vtipnou a zábavnou formou metaforický príbeh vychovávania. Príbeh rozpráva o tom, že nielen príkazy a zákazy formujú malého človiečika, ale aj kamarátsky prístup, humor a dobré slovo dokážu navodiť rešpekt, vychovávať a správne usmerniť. Deti v hľadisku presne vedia, kedy ktorý z rodičov na scéne urobí chybu a kedy to "prepískne" zase ich dieťa. Pre detského diváka je to nastavené zrkadlo, v ktorom sa vidí pri rôznych situáciách a učí sa i takto správne reagovať.

Prvoradý je konflikt ľudského dobra na jednej strane so zištnosťou, úlisnosťou, falošnosťou a malomyseľnosťou na strane druhej, čo vytvára správne dramatické napätie na scéne i v hľadisku. A práve naši diváci pomáhajú usmerniť „chod udalostí“ tak, aby sa všetko skončilo dobre, pozitívne aj výchovne s priamym dopadom na detskú dušu a následne ovplyvňujúce konanie chlapcov i dievčat v skutočnom živote.

Diváci sú vtiahnutí do deja a pomáhajú dotvárať svojimi reakciami jednotlivé scény a výstupy.

Sekvencia z predstavenia

Vlk: Nemáš pravdu, líška! Šaty, jedlo a peniaze – to ešte nie je výchova.

O tom, že výchova ide ruka v ruke s láskou, srdečnosťou a obetavosťou Vám porozpráva naše predstavenie.

Dĺžka podujatia: 80 minút
Rok výroby: 2023
Dátum lokálnej premiéry: 21. máj 2023
Dátum svetovej premiéry: 21. máj 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.