R+J (Rómeo a Júlia)

Galéria

Montek je on, lež Capulet je ona. Po sebe dychtia obidve ich loná. Júlia na balkóne, Rómeo je dolu. Šepkajú si vyznania a túžia byť spolu.

SLOVENSKÉ DIVADLO TANCA - reprezentujúce Slovenskú republiku v oblasti moderného baletu - predstavuje multimediálne tanečné divadlo inšpirované dielom W. Shakespeara s názvom RÓMEO + JÚLIA.

>> Hudba: Henrich Leško

>> Text: Nikita Slovák

>> Réžia: Ján Ďurovčík

Predstavenie zažilo svoju obnovenú premiéru začiatkom roku 2020 v Bratislave aj v Prahe. Ide o unikátny multimediálny projekt plný tanca ako aj činohry. Na pozadí scény je premietaný film,v ktorom účinkujú napr. Richard Müller, Maroš Kramár, Andy Hryc a ďalší známi slovenskí umelci.Atraktívnosti predstaveniu dodáva aj to, že sa po mnohých rokochna pódium vracia aj samotný režisér a scenárista tohto predstavenia - JÁN ĎUROVČÍK, ktorý v predstavení stvárňuje úlohu "režiséra".

SLOVENSKÉ DIVADLO TANCA účinkovalo za roky svojho pôsobenia namnohých prestížnych divadelných scénach takých svetových metropol, ako napríklad New York, Tokio, Londýn, Peking, Rím, Madrid, Amsterdam, Mexico City, Québec, Helsinki, Graz, atď.


Dátum lokálnej premiéry: 26. august 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.