Rómeo + Júlia

Rómeo + Júlia

Upozornenie: Meškajúci diváci budú pri predstavení Rómeo + Júlia vpustení do divadelnej sály až po 20 minútach, kedy to dej a spracovanie predstavenia dovoľuje. Preto Vás prosíme prísť na čas.

Slovenské divadlo tanca - dnes už štátne teleso pôsobiace pri SĽUK-u a oficiálne reprezentujúce Slovenskú republiku v oblasti moderného baletu - predstavuje multimediálne tanečné divadlo inšpirované dielom W. Shakespeara s názvom Rómeo + Júlia.

Hudba: Henrich Leško

Text: Nikita Slovák

Réžia: Ján Ďurovčík

Predstavenie zažilo svoju obnovenú premiéru začiatkom roku 2020 v Bratislave aj v Prahe. Ide o unikátny multimediálny projekt plný tanca ako aj činohry. Na pozadí scény je premietaný film, v ktorom účinkujú napr. Richard Müller, Maroš Kramár, Andy Hryc a ďalší známi slovenskí umelci.

Atraktívnosti predstaveniu dodáva aj to, že sa po mnohých rokoch na pódium vracia aj samotný režisér a scenárista tohto predstavenia - Ján Ďurovčík, ktorý v predstavení stvárňuje úlohu "režiséra".

Slovenské divadlo tanca účinkovalo za roky svojho pôsobenia na mnohých prestížnych divadelných scénach takých svetových metropol, ako napríklad New York, Tokio, Londýn, Peking, Rím, Madrid, Amsterdam, Mexico City, Québec, Helsinki, Graz, atď.

Obsadenie:

Páter Vavrinec

Patrik Koller

Martina Chválová/Petra Makranská

Rafaele Zarrella

Filip Cipár / Matúš Pomikal

Miroslav Martinovič

Ivana Kučerová / Adriana Pinková

Radka Petrová / Dominika Vanková

Kamila Ochabová, Matúš Pomikal

Matúš Szeghö, Andrea Szente

Ján Ďurovčík - režisér

Na filmových plátnach účinkujú:

Andrej Hryc

Richard Müller

Ján Gallovič

Matej Landl

Maroš Kramár

Aneta Parišková

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 31. október 2020

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.