Trebišovský majáles 2018

Trebišovský majáles 2018

Majáles možno v dnešnej dobe chápať ako tradičné tanečné oslavy usporadúvané pri príležitosti príchodu mesiaca máj. Pôvodne sa však jednalo o oslavu študentského života. Ich pôvod siaha až do 15. storočia, kedy sa konali pri príležitosti rozvoja univerzít. Tak ako každý rok, aj v roku 2018 otvorí brány amfiteátra kultúrno-spoločenský program dňa 1.5.2018 o 15.00 h. Okrem detičiek z Trebišova, zahviezdi aj skupina ŠČAMBA.

Skupina Ščamba vznikla na prelome tisícročí za účelom zabávať a rozveseľovať ľudí. Radí sa do žánru medzi ľudovo-zábavno-humoristicko-dobrodružné :o). Okrem veľkého množstva každoročne odohratých koncertov na Slovensku sa stihla ukázať aj na Morave, v Čechách, v Chorvátsku, Rumunsku a dvakrát v USA, kde zabávala tam žijúcich krajanov. Ščamba sa predstavila takmer v každej poprednej slovenskej televízii RTVS, Markíza, TV JoJ a za sebou má svoje účinkovanie aj v Šláger TV.

Na svojom konte má štyri albumy: Perši raz, Sme tu zaš, Treci pokus a Ščamba 4

Raritou je, že od svojho vzniku v roku 2000 hrá v pôvodnom zložení a skupina pochádza a stále žije v obci Trstené pri Hornáde.

Po zakúpení vstupenky dostanete aj CDéčko špeciálne vydané pri tejto príležitosti.

Dĺžka podujatia: 120 minút
Rok výroby: 2018
Dátum lokálnej premiéry: 1. máj 2018
Dátum svetovej premiéry: 1. máj 2018

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.