Kľučové spomienky

Kľučové spomienky

Galéria

Kľúčové spomienky.... spomienky na nežnú revolúciu, spomienky na deň boja za demokracu a slobodu, spomienky na obete študentov, spomienky na Karla Kryla.... spomienky, kľúče, obete, túžby....

Podujatie je venované kľúčovým spomienkam, ktoré sa odohrali ani nie tak dávno. Zaspomíname si spolu s pánom Mgr. Petrom Bačkovským, ktorý bol účastníkom študentského povstania. Vtedajšie udalosti si pripomenieme aj videoprojekciou. Spomienkou na Karla Kryla budú jeho piesne v podaní Viki Olejárovej.

Viki Olejárová sa na pódiu prvý raz objavila na súťaži v interpretácií piesní Karla Kryla v Mestskej hale v Prešove. Bolo to v roku 1999. Hrala dva mesiace a mama ju prihlásila na súťaž, lebo si myslela, že už je to na úrovni,“ smeje sa Viki dnes, vtedy tú súťaž vyhrala.

Následne sa odmlčala, dva roky žila v Anglicku, kde začala skladať vlastnú tvorbu. Inšpirovala ju práve spomínaná súťaž: „V pätnástich ma ovplyvnil práve Kryl svojimi textmi. Pochopila som, že každá pesnička musí mať myšlienku. Toho sa držím, tým pádom si dávam záležať na textoch. Aby mali osobnú výpovednú hodnotu“ hovorí o sebeViki.

Posledné dva roky intenzívne hráva a nahráva vlastné piesne. Spolupracuje s pianistom Danom Špinerom, bubeníkom Tomášom Višňovským i saxofonistom Gapom. Jej štýl sa nedá ľahko zaškatuľkovať. Ako pesničkárku so španielkou ju možno zaradiť medzi folkových hudobníkov, no v jej hudbe cítiť i swing, blues či pop. Je jedinečnou interpretkou piesni K. Kryla a je cťou privítať Viki Olejárovú na našom pódiu v Trebišove.

Dĺžka podujatia: 120 minút
Rok výroby: 216
Dátum lokálnej premiéry: 16. november 2016
Dátum svetovej premiéry: 16. november 2016

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.